De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
Pentru aluat
- 8 ouă
- 190 g zahăr
- 95 g făină
- 55 g amidon
- 45 g unt topit
- 1 fiolă esenţă de vanilie
Pentru umplutură
- gem de căpşune
Pentur decor
- 1 tub frişcă lichidă
- fructe uscate la alegere
Mod De Preparare
Îţi plac prăjiturile moi cu cremă? Încearcă această prăjitură cu gem de căpşune! Reţeta e simplă şi rapidă.
1. Pentru blat, se mixeaza întâi galbenusurile si, dupa un minut, se adauga doua linguri de zahar, se continua baterea pâna ce amestecul începe sa se îngroase. Se pune si vanilia si se mixeaza în continuare circa un minut, dupa care se lasa deoparte.
2. Se bat albusurile si când încep sa se transforme în spuma se adauga restul zaharului si se continua mixarea. Când spuma nu mai cade de pe paletele mixerului înseamna ca este gata.
3. În spuma de albus se toarna crema de galbenus, se amesteca usor si apoi se pun faina amestecata în prealabil cu amidonul. Se amesteca si se toarna untul topit. Se încorporeaza si acesta si apoi aluatul se toarna într-o forma de copt tapetata cu hârtie. Se niveleaza si se scutura forma pentru ca aluatul sa fie cât mai drept.
4. Se da la cuptor si dupa 30 de minute de copt se verifica printr-o scobitoare daca este copt. Apoi, se scoate din forma si
se lasa sa se raceasca.
5. Se taie în doua sau trei straturi în funcie de marimea vasului, se umple cu gem si se lasa de pe o zi pe alta. Se serveste prajitura decorata cu frisca si fructe uscate.