De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 6 ouă
- 300 g zahăr
- 2 pachete zahăr vanilat
- 6 linguri ulei
- 150 ml lapte
- 300 g făină
- 1 pachet praf de copt
- 3 linguri gem de portocale
- 1 pachet întăritor de frişcă
- 400 ml smântână pentru frişcă
- 5 kiwi
- 1 pachet jeleu de fructe
Mod De Preparare
1. Se bat ouăle cu 250 g zahăr şi 1 pachet zahăr vanilat. Se adaugă treptat uleiul, apoi laptele şi făina amestecată cu praful de copt. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încins 20-25 minute.
2. Se bate frişca cu 50 g zahăr, 1 pachet de zahăr vanilat şi întăritorul de frişcă. Se pune la rece. Fructele se curăţă şi se taie felii subţiri.
3. Pe blatul răcit se întind gemul de portocale şi frişca. Se ornează cu felii de kiwi şi jeleu de fructe, care se prepară conform indicaţiilor de pe pachet.
Alte rețete