De Erika Chivu,
Ingrediente
- 500 g biscuiţi simpli
- 7 mere roşii, zemoase şi aromate, mari
- 300 g unt
- 200 g zahar brun
- scorţioara
Pentru decor:
- zahăr pudră
Mod De Preparare
Deserturile cu mere sunt delicioas! Încearcă şi această reţetă de prăjitură cu mere şi biscuiţi!
1. Biscuiţii se macina şi se amesteca bine cu 200 g unt topit, dar rece, se aşaza în tava şi apoi se dau la cuptor pentru 5 minute.
2. Merele, curaţate de coaja, se taie în doua şi apoi se taie felii subţiri, ca de ceapa. Se iau feliuţele de mar şi se pun direct peste blatul de biscuiţi, pâna se umple blatul. La urma, cu o furculiţa, se departeaza puţin feliile.
3. Dupa ce sunt aranjate, 100 g de unt topit se toarna peste mere. Se amesteca bine zaharul brun cu scorţişoara şi se presara peste mere.
4. Se da la cuptor pentru 30 de minute. Dupa ce s-a copt, se presara deasupra puţin zahar pudra.