De Oana Savin,
Timpi de preparare
- Timp de gatire: min
Ingrediente
Blat
- Jumătate de cană de făină
- 1 linguriță praf de copt
- Praf de sare
- 2 linguri zahăr fin
- ¼ cană de unt
- 1 ou mare
- 1 linguriță extract de vanilie
- 3/8 cană de lapte
- coajă de portocală
Mere
- 4 mere mari
- ¼ cană unt
- 2 linguri de miere
- ½ cană curmale feliate
- 1 linguriță scorțișoară
- 1 lingură migdale feliate
- coajă de portocală
Servire
- 1 lingură de înghețată de vanilie
- Zahăr pudră
Mod De Preparare
Prăjitură cu mere și mirodenii, altfel spus cunoscuta Spiced Apple Cake a celebrului chef britanic Gordon Ramsay. Se face repede și este crocantă la exterior, cu un strat delicios de migdale, în timp ce merele din interior îi dau o aromă deosebită.
Pentru început pregătește merele. Într-o tigaie încinsă pune untul. Când s-a topit, adaugă merele decojite și tăiate cubulețe și scorțișoara. Amestecă bine, după care pune mierea. Când încep să se caramelizeze, adaugă curmalele și coaja de portocală. Le lași pe foc până prind o culoare aurie.
După ce ai stins focul, muți compoziția într-o tavă de copt.
Pentru Blat: într-un bol de mixer pui făina, praful de sare, zahărul, praful de copt, untul și blenduiești până capătă o textură nisipoasă. După aceea adaugi coaja de portocală și un mix de lapte cu ou și extract de vanilie.
Compoziția obținută se toarnă peste mere. Se presară migdale pe deasupra și se bagă la cuptor pentru 18-20 de minute.
Când o scoți de la cuptor pune pe deasupra zahăr pudră și o cupă de închețată de vanilie.