De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 200 g zahăr
- 175 g făină
- 100 g nuci măcinate
- 250 g piure de morcovi
- 1 praf sare
- 1 vârf praf de copt
- 20 ml lapte
- 20 ml smântână
Pentru ornat
- 50 g nucă de cocos
- 200 g ciocolată albă
- 250 g unt sau margarină
- 6 ouă
Mod De Preparare
1. Pentru început, se curăţă și se spală morcovii. Se dau pe răzătoarea mică. Se lasă să se scurgă în sită. Se separă ouăle. Gălbenușurile se freacă cu un praf de sare și se amestecă cu zahărul.
2. În crema de gălbenușuri, se adaugă untul moale, smântâna, vanila, morcovii bine storși, nuca coaptă și măcinată și praful de copt stins în lapte. Compoziţia se amestecă ușor cu un tel pară.
3. Separat, se bat albușurile spumă și se încorporează în crema de unt. Se adaugă făina amestecându-se ușor, să nu facă cocoloașe.
4. Compoziţia se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt. Se întinde uniform și se bagă în cuptorul încălzit în prealabil. După ce s-a copt, se lasă să se răcorească, se tapetează cu nucă de cocos și se ornează cu ciocolată albă topită la baie de aburi.