De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 500 g făină
- 40 g drojdie proaspătă
- 50 g cacao
- 50 g zahăr
- 1/2 litri lapte
- 100 g unt
- 1 ou
- 1 praf de sare
Pentru aluatul 2
- 200 g zahăr
- 1 praf scorţişoară
- 150 g făină
- 200 g unt rece
- 2 lingurite cacao
- 10 miezuri de nucă
Pentru umplutură
- 1/2 litri lapte
- 1 p[staie vanilie
- 5 linguri amidon
- 1 plic zahăr vanilat
- 50 g zahăr
- 200 g unt
- 10 miezuri de nucă
Pentru tavă
- 1 lingurita unt
- 1 lingura faina
Mod De Preparare
Ai nevoie de o reţetă spectaculoasă care să-i impresioneze pe invitaţii tăi? Încearcă această prăjitură cu nucă şi cacao.
1. Pentru aluatul de baza, se cerne faina, şi se face un gol la mijloc si se pune drojdia rupta în bucaţele, o lingura de zahar si un pic de lapte caldu. Se dizolva începând de la mijloc spre exterior si se lasa sa creasca 30 de minute. Apoi se adauga restul zaharului, laptele, cacaua, untul taiat, oul si sarea. Se framânta rapid si se întinde cu sucitorul. Se unge tava cu unt si se tapeteaza cu faina si se asaza foaia de aluat.
2. Pentru aluatul 2, se amesteca toate ingredientele (inclusiv miezul de nuca marunţit grosier), cu degetele, si apoi se presara peste aluatul din tava. Se da la cuptor pentru 30 de minute. Apoi se lasa la racit.
3. Pentru crema, se pune laptele cu pastaia de vanilie la fiert, alaturi de cele doua tipuri de zahar. Când fierbe, se trage de pe foc si se pune amidonul, amestecând energic pentru a-l încorpora. Untul se mixeaza pentru a deveni pufos si apoi se adauga în laptele cu amidon. Se pun si nucile marunite, se amesteca si se lasa la racit.
4. Prajitura se monteaza astfel: blatul de baza se taie în doua iar partea de jos se asaza pe un platou întins. Se acopera cu crema care se întinde cât mai uniform cu ajutorul unei spatule trecute prin apa rece. Se acopera cu partea de sus a aluatului copt, aceea cu firimitura de aluat. Se da la rece de pe o zi pe alta.