De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
Pentru blatul 1
- 125 g biscuiţi cu unt
- 2 linguri miere
- 75 g unt
Pentru blatul 2
- 100 g făină
- 2 linguri zahăr
- 50 g unt
- 1-2 lingurite coajă rasă de lămâie
- 75 g unt
Pentru umplutură
- 200 g brânză de vaci
- 100 g zahăr
- 2 ouă
- 100 g smântână dulce
- 2 pliculete zahăr vanilat
- 6-8 pere
Mod De Preparare
1. Se pun biscuiţii într-un bol şi se zdrobesc cu făcăleţul. Se amestecă firimiturile obţinute cu mierea, zahărul vanilat, untul şi coaja de lămâie şi se obţine un aluat uşor de modelat, care se bagă la figider câteva minute.
2. La fel se procedează şi cu celălalt aluat. Se amestecă toate ingredientele până se obţine o cocă uşor de modelat şi se bagă la frigider.
3. Separat, se pregăteşte umplutura şi se curăţă perele. Se pune brânza de vaci într-un bol şi se amestecă cu zahărul, ouăle şi celelelalte ingrediente până se obţine o cremă spumoasă. Perele se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se taie jumătăţi.
4. După ce s-au pregătit toate, se tapetează cu unt şi cu făină o tavă dreptunghiulară de aragaz, se dă drumul la cuptor la o temperatură de 180º C şi se aşază blatul cu biscuiţi, peste el se pune crema de brânză, jumătăţile de pere şi se modelează din celălalt aluat un grătar, care se pune peste pere. Se bagă la cuptor timp de 30 de minute. După ce s-a copt, se lasă la rece şi se serveşte pudrată cu zahăr sau cu frişcă.