De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- zahar brun vanilat
- 1 plic gelatina
- 100 g zahar brun
- 2 linguri pline cu miere
- 250 g zmeura
- 250 ml frisca
- 200 g crema de brânza
- 250 g urda
Pentru crema:
- 1 lingurita praf de copt
- 3 linguri ulei
- 1 lingura zahar vanilat
- 1 lingura pudra de roscove
- 200 g faina
- 3 linguri apa fierbinte
- 150 g zahar brun
- 4 ouă
Pentru blat:
Pentru decor:
- 250 g zmeura
- 2 pliculete jeleu rosu de tort
Mod De Preparare
Dacă vrei un desert spectaculos care să-i impresioneze pe cei dragi, încearcă această prăjitură cu cremă de urdă şi zmeură răcoritoare.
1. Pentru blat, albusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga galbenusurile unul câte unul, alternând cu apa fierbinte si uleiul. Se pune si faina cernuta si amestecata cu pudra de roscove si praful de copt. Se toarna compoziia obinuta într-o tava cu diametrul de 26 cm tapetata cu hârtie de copt. Compoziia se da la cuptor si se coace la foc potrivit.
2. Pentru crema, urda, crema de brânza, zaharul, mierea si zaharul brun vanilat se pun într-un robot si se mixeaza bine pâna se obine o crema fina. Se adauga gelatina dizolvata în 50 ml apa si se omogenizeaza bine. Compoziia obinuta se toarna peste frisca batuta spuma, se adauga si zmeura si se încorporeaza cu miscari lente.
3. Prajitura se monteaza în forma în care s-a copt blatul. Crema se toarna peste blatul racit, se introduce la frigider pentru 2-3 ore pâna se încheaga bine. Se decoreaza cu zmeura peste care se toarna un strat de jeleu rosu de tort, pregatit dupa instruciunile de pe plic.
Reţetă propusă de Bucatareselevesele.ro.