De Erika Chivu,
Ingrediente
Pentru blat:
- 2 ouă
- 110 g făină
- 1/2 plic praf de copt
- 100 g unt
- 100 g zahăr
Pentru garnituri:
- 1 borcan mic gem de zmeură
- 400 g brânză de vaci
- 100 g smântână
- 1 plic gelatină
- 300 ml frişcă
Pentru decor:
- 200 g zmeură
- 2 pliculete gelatină roşie pentru decor
- 200 g fulgi de migdale
Pentru tavă:
- unt şi făină
Mod De Preparare
Prăjiturile cu fructe de pădure sunt delicioase! Trebuie să încerci şi această reţetă de prăjitură cu zmeură! Este rapidă şi gustoasă!
1. Pentru blat, se freacă untul cu zahărul, până ce amestecul se albeşte, se adaugă ouăle, unul câte unul, şi apoi făina amestecată cu praful de copt. Se pune aluatul în tava unsă cu unt şi tapetată cu făină şi se coace 25 de minute. Se lasă să se răcorească, apoi se scoate şi, cu un cuţit cu lamă lungă foarte ascuţită, se taie întâi în două părţi. Apoi, una dintre părţi se taie din nou în două.
2. Pentru umplutura de brânză, aceasta se mixează foarte bine cu smântâna şi i se adaugă gelatina preparată.
3. Într-o tavă, se aşază o parte subţire de blat care se unge cu gem de zmeură. Se acoperă cu a doua parte subţire reconstituind astfel o jumătate de blat. Se pune crema de brânză cu gelatină şi se acoperă cu blat. 4 . Se bate frişca şi se aranjează deasupra blatului, nivelând-o frumos. Se aşază zmeura, cât mai estetic, şi se toarnă gelatina roşie pentru decor preparată conform indicaţiilor de pe pachet. Se lasă puţin să se închege aceasta şi se dă la frigider pentru 6 ore. În momentul servirii, se garniseşte bordura cu fulgii de migdale.