De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 100 g nucă
Pentru decor si tava:
- 1 lingura esenţa de rom
- 2 linguri cacao
- 75 ml apă
- 75 g unt
- 150 g zahar
- 100 g nuca tocata sau macinata
- 150 g biscuiți macinați
- 100 g nuca taiata mare
- 100 g unt
- 150 g zahăr
- 250 g lapte praf
Blatul alb:
- 80 ml apă
- 1 lingura esența de rom
Blatul negru:
- 2 linguri crema de ciocolata
- 1 foaie de napolitană
Mod De Preparare
Încearcă o reţetă simplă, dar delicioasă. Prăjitura duet se face uşor!
1. Pentru blatul alb, se pun într-o cratiţa apa cu zaharul sa fiarba 5-10 minute pâna se leaga siropul, dupa care se ia de pe foc si se adauga untul, nuca si esenţa. Se pune apoi laptele praf si se omogenizeaza bine. Se toarna totul într-o tava pe fundul careia s-a pus foaia de napolitana si se preseaza bine.
2. Pentru blatul negru, se pune zaharul cu apa pe foc si se lasa cam 5-10 minute, pâna începe sa se lege siropul. Apoi se adauga nuca si se mai lasa 1-2 minute pe foc.
3. Se ia de pe foc si se adauga untul, amestecând pâna se topeste, apoi biscuiţii macinaţi, esenţa si se amesteca în continuare pâna se omogenizeaza bine compoziţia. Apoi, se împarte în doua: într-o parte se pune cacaua si cealalta se lasa simpla.
4. Se toarna compoziţia cu cacao peste partea alba din tava si se preseaza bine, apoi se pune si cea simpla. Se unge cu crema de ciocolata si se presara nucile taiate bucaţi mici. Se da tava la rece pâna se întareste prajitura.