De Erika Chivu,
Ingrediente
- 1 foaie napolitană
Pentru umplutură:
- 500 ml iaurt natur
- 200 ml frişcă lichidă
- 45 g zahăr pudră
- 6 g gelatină
- 1 lingura esenţă de vanilie
Pentru decor:
- 200 g zmeură
- 2 pliculete gelatină roşie pentru decor
Mod De Preparare
Încearcă o reţetă simplă, fără foc. Prăjitura „la rece' este delicioasă!
1. Pentru crema de iaurt, se prepară gelatina, conform indicaţiilor de pe pachet. Apoi, se amestecă cu 50 ml frişcă.
2. Într-un vas, se amestecă iaurtul şi zahărul, se adaugă amestecul de gelatină şi frişcă, se pune şi restul de frişcă şi se parfumează cu esenţa de vanilie.
3. Într-o tavă mare, se pune o foaie de napolitană şi se întinde crema vanilată de iaurt. Se aşază fructele şi se prepară gelatina roşie pentru decor.
4. Se toarnă gelatina roşie peste fructe, se lasă să se răcească şi se dă la rece prăjitura pentru 2 ore.