De Bogdan Galca,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 8 mere
- 1 cană făină
- 1 cană griș
- 1 cană zahăr
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahăr vanilinat
- o linguriță scorțișoară
- 150 g unt
Mod De Preparare
Prăjitura leneșului cu mere sau prăjitura cu griș și mere sau prăjitura săracului este una dintre rețetele tradiționale clasice din bucătăria oricărei familii. Se pregătește rapid, este ieftină și nu necesită talent în bucătărie.
Câte bordeie, atâtea obiceie. Această rețetă diferă din casă-n casă și fiecare gospodină a adaptat-o nevoilor, gusturilor și, bineînțeles bugetului casei.
Cum se prepară prăjitura leneșului cu mere
- Merele se spală, se curășă de coajă și se dau pe răzătoarea mare.
- Cantitatea de mere rase se împarte în 3 părți egale (se poate folosi un cântar de bucătărie).
- Ingredientele uscate (făina, grișul, zahărul, praful de copt, zahărul vanilinat, scorțișoara) se amestecă într-un bol. Se împarte amestecul obținut în 4 părți egale.
- Într-o tavă de copt se așază un strat de amestec uscat, unul de mere rase, unul de amestec uscat, unul de mere rase etc până se termină toate ingredientele.
- Untul se taie felii și se așază deasupra prăjiturii.
- Prăjitura leneșului cu mere se coace în cuptorul preîncălzit la 189 de grade Celsius timp de aproximativ 60 de minute sau până se rumenește frumos.
- Se poate orna cu zahăr pudră.
Alte rețete