De Erika Chivu,
Ingrediente
Strat de fructe
- 2 linguri unt de cocos
- 1 banana feliata
- 1/2 bucata ananas felii
- 100 g zmeura, cirese, fructe rosii
- 2 linguri nuci jumatati
- 2 linguri indulcitor pudra
- 1 lingurita scortisoara
Pentru aluat
- 2 oua batute
- 1/3 ceasca sirop de artar, miere
- 1/4 ceasca lapte de cocos sau migdale
- 1 lingurita continutul unei pastai vanilie
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita otet de mere
- 1 banana coapta
- 1/3 ceasca faina de cocos
Mod De Preparare
Învaţă să faci o prăjitură paleo spectaculoasă, aromată, plină de fructe zemoase, care vor încânta pe oricine. În plus, fiind vorba de o prăjitură paleo, nu conţine făină şi este mai sănătoasă.
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180 de grade şi se unge cu ulei o tavă de tort, rotundă.
Se pun 2 linguri de unt de cocos în tavă şi se topeşte la bain marie, apoi se amestecă cu 2 linguri de îndulcitor fără calorii şi 1 linguriţă de scorţişoară.
Presară jumătăţi de nucă, rondele de ananas şi alte fructe, într-un model cât mai frumos, pe fundul vasului.
Într-un castron mare se amestecă toate ingredientele pentru aluat, mai puţin făina de cocos. La final, când amestecul e omogen, se adaugă şi făina de cocos şi se freacă bine, să nu aibă cocoloaşe.
Se toarnă aluatul peste fructele din tavă şi se dă la cuptor circa 25 de minute. Se lasă la răcit complet, apoi se scoate din tava de tort şi se răstoarnă cu fructele în sus.