De Erika Chivu,
Ingrediente
- 500 g biscuiţi sfărâmicioşi
- 150 g nucă
- 4 banane
- sucul unei jumătăţi de lămâie
- 250 ml frişcă lichidă
- 1 lingura rom alb
- 2 linguri zahăr
- 2 albuşuri
- 2 pliculete zahăr vanilinat
- 1 praf de sare
Pentru garnisit:
- 2 banane
Mod De Preparare
Îşi plac bananele? Învaţă să prepari o prăjitură rapidă cu banane. Este delicioasă!
1. Cele 4 banane curăţate se mixează cu sucul strecurat de lămâie, zahărul şi romul. Separat, se bate frişca rece şi, la jumătatea formării spumei, se adaugă zahărul vanilinat. Apoi se adaugă în piureul cu banane.
2. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare şi se amestecă în compoziţia cu banane.
3. Prăjitura se montează în fiecare farfurie de servit unde se alternează straturi de biscuiţi, cremă, rondele de banane şi nuci. Se lasă la rece pentru 2 ore înainte de a servi.
Alte rețete