De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 1 ceasca frisca lichida grasa rece
Pentru frisca
- 2 lingurite amidon de porumb
- 1/3 ceasca zahăr pudră
- 2 cesti cirese fara samburi
Pentru sosul de cirese
- 2 linguri pudra de cacao
- 1/3 ceasca faina
- 2 linguri esenta de vanilie
- 1 lingura unt topit
- 1 lingura ulei de rapita
- 1/3 ceasca zahar
- 2 bucati albusuri de oua mari
Pentru canoli
- 1 lingura lichior de cirese sau sirop
- 1 ceasca zahar pudra
Mod De Preparare
Învaţă să prepari nişte prăjiturele în formă de tub tip canoli italieneşti cu cireşe de sezon. Adaugă frişcă şi ai un desert divin, bun pentru toată familia.
Mod de preparare:
Încălzeşte cuptorul la 180 de grade şi unge o tavă mare, apoi tapetează cu hârtie de copt.
Amestecă albuşurile, zahărul, uleiul de rapiţă, untul topit, vanilia într-un castron mare.
Înglobează făina şi pudra de cacao şi amestecă încet.
Ia câte 3 linguriţe din amestec şi formează un cerc, ca pentru nişte fursecuri mari de 10 cm diametru.
Dă la cuptor pentru 6 minute, apoi scoate-le şi rulează aluatul în tuburi. Lasă tuburile pentru canoli să se răcească.
Prepară cireşele:
Dă cuptorul mai tare, la 200 de grade.
Amestecă cireşele, zahărul şi amidonul într-un castron.
Coace cireşele glazurate timp de 40 de minute, dar amestecă la fiecare 15 minute.
Lasă crema de cireşe la răcit şi dă la frigider până la servire.
Prepară frişca:
Amestecă frişca lichidă rece cu lichiorul de cireşe şi zahărul pudră într-un mixer până obţii o frişcă roz aromată. Dă frişca de cireşe la rece până la asamblare.
Asamblare:
Umple prăjiturile tub canoli cu cantităţi egale de frişcă de cireşe şi sos de cireşe. Poţi folosi un poş stelat pentru frişcă.