De Andreea Catrina,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 1 lingura cacao
- 1 lingurita esenţă de rom
- 180 g zahăr pudră
- 100 g unt nesărat, la temperatura camerei
Pentru aluat
- 150 g făină (aproximativ)
- 1 pachet praf de copt
- 1 pachet zahăr vanilat
- 180 g zahăr
- 100 ml ulei
- 100 g unt sau margarină
- 3 ouă
Pentru cremă
- 300 g nuci măcinate
- 5 linguri lapte călduţ
Mod De Preparare
Uite cum prepari prăjiturile copilăriei tale, prăjiturelele „nuci'.
- Într-un bol încăpător amestecă margarina sau untul cu zahărul. Poţi folosi fără probleme mixerul, sau o poţi face manual. Apoi adaugă ouăle, amestecă din nou 2-3 minute, iar la final pune şi uleiul.
- Amestecă 150 gr de făină, cu praful de copt şi zahărul vanilat. Adaugă apoi şi amestecul pe care l-ai făcut mai devreme, din ouă, zahăr, unt şi ulei.
- Fă mici nuci din aluatul rezultat şi coace-le în forma specială.
- Când le poţi dezlipi cu uşurinţă de pe formă, înseamnă că sunt gata.
- Acum e timpul să faci crema – Amestecă zahărul cu untul, apoi adaugă cacaoa, esenţa de rom şi laptele călduţ. Apoi pune în crema rezultată şi nucile măcinate.
- Umple câte două jumătăţi de nuci din aluat, cu crema rezultată, iar apoi lipeşte-le, pentru a arăta exact ca o nucă în coajă.
- La final, presară pe ele zahăr pudră.
Alte rețete