De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 1 ceasca zahăr
- 150 g unt
- 3 ouă
- 1 cana făină
- 1 pachet zahăr vanilat
- 1/2 pachet praf de copt
- 1 ceasca mac
- 2 lămâi
- 200 g zahăr pudră
Mod De Preparare
1. Albuşurile se bat spumă tare, apoi se adaugă zahărul, zahărul vanilat şi o lingură zeamă de lămâie. Se bat în continuare până se întăresc din nou, apoi se adaugă gălbenuşurile, untul bătut spumă, o lingură coajă de lămâie, făina amestecată cu praful de copt şi macul.
2. Se amestecă uşor, de jos în sus, apoi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie pergament. Se coace în cuptorul bine încins dinainte, la foc potrivit, 30 – 40 minute.
3. După ce s-a copt, aluatul se înţeapă din loc în loc cu furculiţa, apoi se stropeşte cu zeamă de lămâie şi se pudrează cu zahăr.