De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
Ingrediente pentru două blaturi:
- 2 x 35 g unt moale
- 2 x 100 g zahăr
- 2 x 4 ouă
- 2 x 4 g praf de copt
- 2 x 1 plic zahăr vanilinat
- 2 x 1 praf sare
- 2 x 50 g făină
Pentru cremă:
- 450 ml lapte
- 3 gălbenuşuri
- 1 fiolă esenţă de vanilie
- 80 g zahăr
- 50 g făină
Pentru decor:
- piersici din compot
- zahăr pudră
Mod De Preparare
Aceste prăjituri turnuleţe cu piersici se fac repede şi sunt delicioase. Uite care e reţeta.
1. Pentru blat, se freacă untul moale cu zahărul și zahărul vanilat, până ce se obţine o cremă omogenă, apoi se adaugă 2 ouă întregi şi 2 gălbenuşuri. Se amestecă până ce crema devine albă.
2. Se adaugă apoi făina şi praful de copt şi se amestecă. Toate albuşurile se bat cu un praf de sare, şi când s-a format spuma, aceasta se adaugă delicat în crema de gălbenuş, amestecând numai de jos în sus. Compoziţia se toarnă în tava mare de aragaz tapetată cu hârtie de copt şi se coace 12 minute. Se scoate prin răsturnare şi se lasă să se răcească. Se repetă operaţiunea şi pentru al doilea blat.
3. Pentru cremă, laptele se fierbe cu vanilia, iar gălbenuşurile se freacă cu zahărul. Apoi, se adaugă făina. Se toarnă laptele clocotit peste amestecul de gălbenuşuri, se amestecă bine şi se pune vasul pe foc, până ce se îngroaşă compoziţia. Se varsă apoi crema într-un castron şi se lasă să se răcească.
4. Pentru montarea prăjiturii, se aşază unul dintre blaturi în tava de copt, se repartizează crema şi se acoperă cu al doilea blat. Se îmbracă tava în folie alimentară şi se dă la rece două ore. Apoi, cu inelul de metal, se decupează mici turnuleţe care se servesc presărate cu zahăr şi completate cu felii subţiri din piersici.