De Bianca Prangate,
Ingrediente
- 200 g praz
- 200 g ceapă albă
- 150 g măsline negre sau kalamata
- 100 g roșii pasate
- 50 ml ulei
- 50 ml apă
- 2 frunze de dafin
- sare și piper după gust
Mod De Preparare
Mâncarea de praz cu măsline este un deliciu specific sezonului cald, când legumele sunt proaspete și aromate.
Prazul este o plantă cu extrem de multe proprietăți și beneficii pentru sănătate. Acesta stimulează imunitatea, are efecte laxative și diuretice, este benefic împotriva paraziților, are efect expectorant și favorizează eliminarea toxinelor din organism, după cum arată CSID.
Pe lângă toate aceste beneficii, prazul este și delicios. Gustul său este asemănat adeseori cu cel al cepei, însă este mai fin și mai dulceag. Dacă nu îți place ceapa, ar trebui să dai o șansă prazului.
O rețetă populară este cea de praz cu măsline, care ere marele avantaj de a se pregăti foarte ușor și rapid. Este un fel de mâncare perfect atât pentru persoanele care au un regim vegetarian, cât și cele care țin post. Poate fi servit ca atare sau ca garnitură, în funcție de preferințe și de foamea mesenilor.
- Tăiem ceapa cubulețe, iar prazul felii.
- Punem la încins uleiul într-o tigaie, apoi adăugăm ceapa și prazul. După câteva minute, punem peste ele apa.
- Punem un capac și lăsăm legumele la înmuiat aproximativ 10 minute. După acest timp, adăugăm restul ingredientelor: roșiile pasate, măslinele și sare și piper după gust.
- Se mai lasă totul să fiarbă sub capac 10 minute, apoi se ia de pe foc.
- Mâncarea este gata și este delicioasă cât este servită caldă!