De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 4 albuşuri
- 275 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 200 g nucă măcinată
- 100 g miez de nucă
- 50 g sâmburi de migdale
- 100 g ciocolată menaj
Mod De Preparare
- Se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul în ploaie, zahărul vanilat şi se bat în continuare.
- Pentru a obţine o compoziţie consistentă de bezea, se bat cu mixerul aproximativ 40 de minute.
- Între timp, nucile coapte se macină şi se adaugă în compoziţia de bezea. Se amestecă uşor până se omogenizează.
- Se încălzeşte cuptorul în prealabil. Se tapetează tava cu hârtie pentru copt şi se toarnă, cu ajutorul unui poş cu şpriţ, compoziţia de pricomigdale. Formele pot fi variate. După ce s-au turnat în tavă, o parte se ornează cu miez de nucă şi migdale, iar cealaltă parte, după ce s-au scos din cuptor, se stropesc cu ciocolată topită la baie de aburi. Se coc la început 10 minute, cu uşa aragazului închisă şi 30 de minute cu uşa deschisă.