Puf de primăvară

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 cana curmale tocate mărunt
  • 1/2 cana apă fierbinte
  • 2 cani făină
  • 1 cana nuci pisate
  • 1 plic praf de copt
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 ou
  • 3/4 cana sirop de zahăr ars
  • 1/4 cana ulei de floarea soarelui
  • 4 linguri margarină topită
  • 2 lingurite zeamă de lămâie
  • 1 lingurita esenţă de vanilie
  • 1 lingurita esenţă de rom
Pentru însiropat şi decorat
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita zeamă de lămâie
  • 1/2 cana zahăr pudră
  • 1 lingurita esenţă de rom
  • 1 cana apă
  • 1 cana nuci măcinate

Mod De Preparare

1. Se încinge cuptorul la foc iute. Se unge cu margarină o tavă de copt cu latura de circa 20 cm. Curmalele se pun într-un bol şi se toarnă peste ele apa fierbinte, ca să se înmoaie. Se lasă la temperatura camerei.

2. Făina, nucile, praful de copt şi sarea se amestecă bine. Se face o gropiţă în amestec, în care se pun curmalele stoarse şi pasate, oul, siropul, uleiul, margarină zeama de lămâie şi esenţele. Se amestecă bine totul, până se obţine o cocă omogenă. Se toarnă în tava de copt.

3. Se bagă tava în cuptor şi se lasă la foc potrivit cam 30-35 minute. Se scoate şi se lasă la răcit.

4. Între timp, se prepară un sirop din ingredientele de mai sus. Când prăjitura s-a răcit, se însiropează uniform cu jumătate din sirop. Se presară apoi nucile şi se pune deasupra prăjiturii restul de sirop.