De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 800 g piept de pui
- busuioc
- piper
- ulei
- cimbru
- sare
Pentru sos
- 300 g ciuperci
- 75 g unt
- 400 ml lapte
- 2 lingurite făină
Pentru papanaşi
- 400 g brânză de vaci
- 3 ouă
- 120 g griş
- 100 g unt
- broccoli
- 2 ridichi
Mod De Preparare
- Se spală pieptul de pui, se condimentează cu sare, piper, busuioc şi cimbru, se stropeşte cu puţin ulei şi apă şi se bagă într-o tavă, în cuptorul încins.
- Separat, se topeşte untul, se stinge cu făina cernută, se adaugă laptele călduţ, sarea şi piperul şi se mai dă în clocot 5 minute.
- Se spală ciupercile, se taie felii subţiri şi se călesc în puţin unt, apoi se amestecă cu sosul alb.
- Se amestecă brânza de vaci cu ouăle, un praf de sare şi cu grişul. Se formează papanaşii şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi 2-3 linguriţe de ulei, apoi se pun la cuptor, într-o tavă cu unt, 20 de minute. Puiul se serveşte cu sosul alb cu ciuperci şi papanaşi. Se ornează cu broccoli şi ridichi.