Pui cu mere

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 700-750 g piept de pui
  • 1-2 fire de ceapă verde (opţional)
  • 4 mere mari sau 6 mere mijlocii
  • 30-40 g unt
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • piper
  • zahăr
  • 100 ml vin alb

Mod De Preparare

1. Pieptul de pui se spală, se tapetează cu un şervet absorbant să se usuce şi se dă cu un praf de sare şi piper. Se unge cu ulei şi se pune într-o tavă potrivită pentru copt. Se adaugă ceapa tăiată bucăţi, se stropeşte cu vinul îndoit cu apă şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 45-50 de minute.

2. Între timp, merele se spală, se curăţă de seminţe, se taie felii şi se călesc uşor în unt. Se amestecă uşor cu o lingură de lemn, avînd grijă să nu zdrobească, se presară cu zahăr şi se pun peste pieptul de pui. Totul se stropeşte cu sosul din tavă sau se mai toarnă câte puţin vin, se potriveşte la gust cu sare şi zahăr şi se mai coace 10-15 minute.

3. Se poate servi imediat cu garnitură de paste cu smântână, dar este foarte gustos şi rece.