De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 125 ml vin alb
- 3 linguri caşcaval ras
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- sare şi piper
Pentru garnitură
- 1 piept pui
- tăieţei sau alte paste
- 2 linguri ulei
- 250 ml smântână
Pentru sosul alb
Mod De Preparare
Francezii sunt cei care mănâncă multe sosuri, desigur, acompaniate de vinul potrivit. O cină romantică la lumina lumânării cere reţeta unui gustos pui cu sos alb!
1. Se prepară întâi sosul pentru care smântâna şi vinul se fierb într-o cratiţă. După primul clocot se adaugă caşcavalul, ceapa tocată mărunt, usturoiul pisat, sarea şi piperul. Se lasă la fiert aproximativ 5 minute.
2. Se fierb pastele conform indicaţiilor de pe pachet şi se scurg bine.
3. Carnea se feliază şi se prăjeşte în ulei.
4. Se servesc pastele cu sosul alb şi carnea alături.