De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 125 ml vin alb
- 3 linguri caşcaval ras
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- sare şi piper
Pentru garnitură
- 1 piept pui
- tăieţei sau alte paste
- 2 linguri ulei
- 250 ml smântână
Pentru sosul alb
Mod De Preparare
Francezii sunt cei care mănâncă multe sosuri, desigur, acompaniate de vinul potrivit. O cină romantică la lumina lumânării cere reţeta unui gustos pui cu sos alb!
1. Se prepară întâi sosul pentru care smântâna şi vinul se fierb într-o cratiţă. După primul clocot se adaugă caşcavalul, ceapa tocată mărunt, usturoiul pisat, sarea şi piperul. Se lasă la fiert aproximativ 5 minute.
2. Se fierb pastele conform indicaţiilor de pe pachet şi se scurg bine.
3. Carnea se feliază şi se prăjeşte în ulei.
4. Se servesc pastele cu sosul alb şi carnea alături.
Alte rețete