De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 800 g pulpe de pui dezosate
- 30 g unt topit
- piper
- sare
- 300 g iaurt
- 2 lămâi
- 3-4 căţei de usturoi
- 1 salată verde
- 1 lingurita zahăr
- ulei de măsline
Mod De Preparare
1. Se spală pulpele într-un jet de apă, se taie pieliţele şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie.
2. După ce s-au scurs, se ung cu untul topit, se condimentează cu sare şi piper şi se pun pe grătar. După ce s-au rumenit, se scot într-un bol şi se acoperă cu un capac.
3. Separat, se prepară sosul din usturoiul pisat amestecat cu uleiul de măsline, ca la maioneză, şi apoi se pune iaurtul. Sosul se amestecă cu o lingură de lemn ca să nu se taie.
4. Se spală salata, se toacă mărunt şi se prepară cu ulei, sare, zahăr, lămâie şi piper. Se pune într-un bol, se aşază pulpele pe deasupra şi se stropesc cu sosul de usturoi. Se presară pătrunjel pentru un aspect plăcut.