De Ileana Voicu,
Ingrediente
- vin rosu
- leustean
- patrunjel uscat si macinat sau patrunjel normal
- coriandru, busuioc, boia dulce si iute, piper macinat
- 900 g creveti
- un pui
Mod De Preparare
Se ia un piept de pui si se inlatura organele nefolositoare apoi se iau cele 900 de grame de crevetii si se fierb in apa timp de 4-5 minute dar inainte nu uitati sa inlaturati vena si cochilia crevetilor apoi se condimenteaza puiul cu boia dulce piper coriandru leustean un varf de cutit de zahar brun patrunjel uscat si macinat si in ultimul rand un varf de cutit boia iute si in final busuioc.Se pun intro punga si se adauga zeama de lamaie si apoi ulei de masline si o lingurita mica mica de tot de otel balsamic.Apoi se pune puiul in punga se sigileaza punga si se clatina punga si se freaca puiul de condimente cand facem aceasta apoi se pune timp de 30 de minute la rece.Pana atunci ne pregatim masa dar trebuie sa va spun ca pregatirea puiuli se face inainte de fierberea crevetilor. Dupa ce puiul s-a pregatit se scoate din punga si se freaca tot cu ceea ce a ramas in punga apoi se umple cu crevetii bine fierti si inauntru pentru aroma se mai adauga un varf de piper negru unul de zahar brun si unul de boia dulce si ca sa inteteasca roma 2 feli de lamaie si 3 frunze de busuioc.Se pune puiul intro tava si inainte de aceasta se stropeste tava cu o lingura potrivita de ulei de floarea soarelui si una de vin rosu demisec apoi direct in cuptor la foc mare pana ce observati ca se imbraca intro crusta maronie usor rosie.Se scoate si se serveste cald alaturi de un vin alb sau rosu, depinde in anumite cazuri se poate folosi si
Trimisa de: Maria Vaduva