De Ana Munteanu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 8 bucăți de pui
- 1 lingură boia afumată
- 3 linguri unt
- 3 căței de usturoi
- 200 ml supă de pui
- 120 ml smântână de gătit
- 100 g parmezan ras
- zeama de la o lămâie
- 1 linguriță cimbru uscat
- 150 g frunze de spanac (baby spanac) tocate
- sare și piper după gust
Mod De Preparare
Bucăți de pui crocant în cel mai cremos, untos și proaspăt sos pe care l-ai gustat vreodată! Atât de bun încât o să-ți vină să îl repeți în fiecare zi! În 5 pași simpli, în mai puțin de o oră și din ingrediente de bază, masa e servită!
Preîncălzește cuptorul la temperatură mare.
- Asezonează bucățile de pui (pulpe, piept, ciocănele – ce îți este ție pe plac sau ai în frigider) cu boia, sare și piper după gust.
- Topește 2 linguri de unt într-o tigaie care să poată fi băgată și la cuptor, pe foc mediu. Adaugă bucățile de pui și prăjește-el pe ambele părți câte 2-3 minute. Scurge extra-grăsimea și dă deoparte pe o farfurie.
- Topește și restul de unt în tigaie. Adaugă usturoiul și călește-l ușor, amestecând continuu până începe să își lase aroma – circa 1-2 minute. Toarnă supa de pui, smântâna, cimbru, parmezanul și zeama de lămâie.
- Adu la fierbere, micșorează focul, adaugă frunzele de spanac, acoperă până când acestea se înmoaie ușor și sosul se îngroașă ușor – circa 3-5 minute. Pune și puiul înapoi în tigaie.
- Dă la cuptor pentru 25-30 de minute.
Alte rețete delicioase pe bază de pui:
Pui la cuptor marinat în lapte bătut cu usturoi
Foto: 123rf