De Ana Munteanu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 1 pui întreg
- 8 căței de usturoi
- sare, boia și piper după gust
- 3 linguri de unt topit
- 1 lingură sos de soia (ingredient care face diferența)
- 150 ml bere (ingredient care face diferența)
Mod De Preparare
Îl pregătești în 5 minute, se face atât de simplu încât nu ai nevoie de nicio cunoțtință culinară. Ca să nu mai spunem că dintr-o muncă minimă hrănești… chiar și o armată întreagă înfometată! Fraged și aromat, cu o crustă crocantă și ușor afumată delicioasă, garantat îți va ieși mai bun decât puiul de la rotisor din oraș.
Spală bine puiul, pe dinăuntru și pe dinafară. Tamponează cu niște șervete de hârtie să îl usuci. Încet, ridică pielea de pe pui fără să o rupi de tot cu o mână și cu cealaltă împrăștie în mod egal, jumătate din cantitatea de usturoi între piele și carne. Restul de pui împrăștie-l înăuntrul puiului. Unge cu untul topit puiul pe dinafară. Presară sare, piper și boia din belșug.
(OPȚIONAL: Pentru a-l avea cât mai aromat, sugerez să îl lași la frigider între 12 și 24 de ore)
Poziționează grătarul cuptorului pe poziția cea mai de jos și preîncălzește cuptorul la treaptă mare. Într-o tavă care nu lipește, pune puiul, cu pieptul în jos și cu aripile împăturite dedesubt. Dă la cuptor 25 de minute la temperatură medie spre maximă.
Scoate tava, întoarce puiul cu susul în jos. Toarnă cu ajutorul unei linguri, peste pui, din sosul format în tavă și cu extra unt, dacă simți că e nevoie. Dă la cuptor încă 15-25 minute, scăzând un pic temperatura cuptorului.
Scoate tava, toarnă deasupra o combinație de sos de soia și bere și dă la cuptor la temperatură maximă încă 10-20 de minute.
Când îl scoți de tot, lasă-l să se odihnească 20 minute înainte să îl tai.
Alte rețete delicioase de pui la cuptor:
Pui la cuptor marinat în lapte bătut cu usturoi
Pui la cuptor cu usturoi şi cartofi noi
Foto: shutterstock