De Ana Munteanu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 4 felii de bacon
- 4 bucăți x 150 g piept de pui dezosat
- 3 linguri făină
- 2 ouă mari
- 150 g pesmet
- ulei de măsline
- ulei de floarea soarelui
- 2 mâini pline de frunze de spanac
- 2 lămâi
- jumătate de pachet de unt (la temperatura camerei)
- 1 vârf linguriță piper
Pentru unt
- 4 căței de usturoi
- 15 g pătrunjel
- jumătate de pachet de unt
Mod De Preparare
O rețetă cu ingrediente simple, dar care satisface și cele mai pretențioase gusturi, extrem de îndrăgită în întreaga lume. Să facem împreună pui Kiev, după rețeta simpaticului Jamie Oliver.
Prăjește bacon-ul în ulei de măsline, într-o tigaie, pe ambele părți, până devine ușor crocant.
Scoate untul ca să se mai înmoaie. Toacă mărunt usturoiul și pătrunjelul. Amestecă-le în untul moale și dă la frigider. Preîncălzește cuptorul.
Acum, crestează un „buzunar' în fiecare piept de pui în parte, în care urmează să bagi ingredientele. Scoate untul din frigider, împarte-l în 4 bucăți egale și pune câte o pătrime în fiecare piept de pui. Apoi câte o felie de bacon crocant. Închide portofelele.
Într-o farfurie plată pune făina, într-un bol cu fund lat bate ouăle și într-o altă farfurie presară pesmetul. Dă fiecare piept de pui umplut, pe rând prin cele 3 vase.
Într-o tigaie în care ai pus puțin ulei de floarea soarelui, pune cele 4 bucăți de pui la prăjit până se rumenesc ușor. Apoi dă-le la cuptor pentru 10 minute sau până când observi că s-au pătruns.
Dacă vrei, le poți face direct la cuptor (lăsându-le 20 de minute sau un pic mai mult).
Foto: pui Kiev / 123rf.com