De Ana Munteanu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 1 pachet tăieței de orez
- 2 bucăți mari de piept de pui
- 2 ouă
- 150 g muguri de fasole
- 2 cepe verzi tăiate
- 1 ceapă albă tăiată
- pătrunjel tocat
- *Opțional: alune
Pentru sos
- 60 ml suc de roșii/ketchup
- 3 linguri sos de pește/sos de soia
- 2 linguri zahăr
- 1 linguriță usturoi tocat mărunt
- 1 linguriță unt de arahide
- zeama de la o lămâie/lime
- piper
Mod De Preparare
Pui Pad Thai – gata în aproximativ 30 de minute, este o rețetă extrem de populară în întreaga lume. Și pe drept cuvânt: cum să nu iubești un fel de mâncare care îți fură foarte puțin timp și este atât de savuroasă? În 3 pași ai masa gata: fierbi tăiețeii, gătești puiul, prepari sosul. Combini totul și… poftiți la masă!
Fierbe tăiețeii conform instrucțiunilor de pe pachet.
Taie puiul în cubulețe sau fâșii mici, asezonează-l cu sare și piper. Călește-l într-un wok sau într-o cratiță medie spre mare care nu lipește, amestecând din când în când, timp de 6-8 minute. Când e gata scoate-l într-un bol.
Într-un castron mediu amestecă ingredientele pentru sos și lasă aromele să se combine. Sparge ouăle în vasul în care ai făcut puiul și lasă-le să se facă timp de 1 minut, apoi amestecă-le cu ceapa albă tocată și mugurii de fasole.
Adaugă puiul și sosul. Amestecă. Adaugă tăiețeii și amestecă ușor ca să-i acoperi uniform de sos. Pune și ceapa verde și pătrunjelul.
Dacă vrei, poți arunca o mână de alune tocate deasupra.