Pui thailandez cu usturoi

De

Ingrediente

  • 500 g piept de pui (tăiat în bucățele)
  • 4 căței de usturoi tocați mărunt
  • 55 g zahăr brun
  • zeama de la o lămâie/lime
  • 1 lingură piper negru
  • 1 linguriță sare
  • o mână de coriandru (proaspăt tocat fin)
  • 1 castravete feliat
  • 1 ardei iute roșu tăiatmărunt

Mod De Preparare

Un gust exotic dar obținut din ingrediente cu care ne întâlnim destul de des în bucătăritul nostru de zi cu zi. Ușor de făcut, fraged și cu o explozie de arome fabuloase.

Într-un vas (de preferabil de ceramică) puneți puiul tăiat, usturoiul, zeama de lămâie, sarea, piperul și zahărul brun. Amestecați pentru combinarea aromelor, acoperiți și lăsați la frigider 1 oră. (Dacă nu aveți timp să lăsați la marinat, puteți să îl gătiți și imediat).

Într-o cratiță sau o tigaie care nu lipește, pe foc mic spre mediu, gătiți puiul (în tranșe, ca să nu stea înghesuit și să riscați să nu se pătrundă complet și în mod egal), amestecând din când în când.

Scoateți puiul din cratiță. Turnați marinata rămasă în vasul de ceramică și fierbeți-o ușor la foc mic, până se mai îngroașă și capătă consistența unui sos, a unei glazuri.

Puneți puiul înapoi în cratiță, împreună cu coriandrul și ardeiul iute tocat mărunt. Amestecați de 2 ori ca să se glazureze puiul și să se combine aromele.

Serviți alături de un orez basmati simplu – peste care turnați din belșug sosul din cratiță – și castravetele feliat.

Foto: 123rf.com