Pulpă de porc cu fructe la cuptor

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1-2 kg pulpă de porc
  • 200 g bacon feliat
  • 1 cana vin roşu
  • sare
  • piper
  • oregano
  • cimbru
  • condimente pentru carne de porc
  • 3 mere
  • 1 strugure
  • 1 rodie

Mod De Preparare

1. Se spală carnea şi se pune într-un castron. Se adaugă condimentele, sarea, piperul, cimbrul, oregano şi vinul. Se compleatează cu apă, astfel încât carnea să fie acoperită aproape complet şi se lasă la marinat 2-3 ore.

2. Se ia carnea din castron, se pune într-o tavă mare, se aşază deasupra feliile de bacon şi, ca să nu se desfacă, se leagă strâns cu o sfoară de jur împrejur toată bucata de carne. Deasupra, se toarnă lichidul în care a stat carnea. Se mai pun în tavă merele tăiate felii şi boabele de struguri şi se bagă la cuptor. Se lasă timp de o oră, dar se verifică din când în când.

3. Se pune pe un platou împreună cu fructele şi se adaugă boabe de rodie. Înainte de a o servi, se îndepărtează sfoara.