De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 1-2 kg pulpă de porc
- 200 g bacon feliat
- 1 cana vin roşu
- sare
- piper
- oregano
- cimbru
- condimente pentru carne de porc
- 3 mere
- 1 strugure
- 1 rodie
Mod De Preparare
1. Se spală carnea şi se pune într-un castron. Se adaugă condimentele, sarea, piperul, cimbrul, oregano şi vinul. Se compleatează cu apă, astfel încât carnea să fie acoperită aproape complet şi se lasă la marinat 2-3 ore.
2. Se ia carnea din castron, se pune într-o tavă mare, se aşază deasupra feliile de bacon şi, ca să nu se desfacă, se leagă strâns cu o sfoară de jur împrejur toată bucata de carne. Deasupra, se toarnă lichidul în care a stat carnea. Se mai pun în tavă merele tăiate felii şi boabele de struguri şi se bagă la cuptor. Se lasă timp de o oră, dar se verifică din când în când.
3. Se pune pe un platou împreună cu fructele şi se adaugă boabe de rodie. Înainte de a o servi, se îndepărtează sfoara.