De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 500 g nectarine, piersici sau mere
- 100 g miere de albine
- 50 ml rom
- 500 ml vin alb
- 2 lămâi
- apă minerală
- câteva frunze de mentă sau busuioc
Mod De Preparare
1. Se aleg fructe proaspete şi bine coapte. Nectarinele se spală, se curăţă de sâmburi şi se taie feliuţe subţiri. Lămâile se spală foarte bine şi se taie rondele.
2. Nectarinele şi lămâia astfel pregătite se pun într-un bol mare. Se stropesc cu rom, apoi se toarnă peste ele vinul în care s-a dizolvat mierea de albine. Se acoperă şi se păstrează la rece o oră. Cine doreşte mai poate adăuga câteva frunze de mentă sau busuioc.
4. Când se serveşte, se pune în pahare cu fructe şi apă minerală, fiecare după preferinţă.