De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
Pentru foaie
- 5 ouă
- 5 linguri zahăr
- 3 linguri făină
- 3 linguri migdale măcinate
- un praf de sare
- un plic zahăr vanilat
Pentru cremă
- o cutie brânză mascarpone
- 3 gălbenuşuri
- 150 zahăr pudră
- un praf de copt
- 100 cremă de ciocolată
- 100 migdale fulgi
- 250 frişcă pentru prăjituri
- 250 frişcă vegetală
- bomboane colorate
Mod De Preparare
- Se pun albuşurile într-un bol, se bat bine, se adaugă zahărul, gălbenuşurile frecate cu un praf de sare şi, la sfârşit, se pun făina şi migdalele măcinate, amestecându-se uşor ca să nu se lase.
- Se toarnă compoziţia într-o tavă de aragaz, tapetată cu hârtie pentru copt, se întinde uniform şi se bagă în cuptor. Se lasă la copt 40 de minute. După ce s-a copt, se lasă câteva minute să se răcească, apoi se taie cu ajutorul unei forme rotunde.
- Pentru cremă, se pun gălbenuşurile, zahărul vanilat şi se amestecă bine, apoi se adaugă brânza mascarpone şi crema de ciocolată. Crema obţinută se pune într-un poş şi se toarnă pe bucăţile de blat.
- Separat, se bate frişca şi se ornează cuibuşoarele. Se pun bomboane colorate şi pe deasupra se presară fulgi de migdale. Se lasă la rece aproximativ 2 ore.