De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Gata in: min
Ingrediente
- 300 g urez cu bobul rotund
- 2 bucati morcovi
- 2 bucati ceapă
- 200 g suc de roşii
- busuioc macinat
- sare
- 200 ml ulei de floarea-soarelui
- 1 legatura pătrunjel
Mod De Preparare
Orez cu legume – un preparat tradițional românesc, gustos și sățios care poate fi pregătit oricând, de un bucătar începător din doar câteva ingrediente. Mai jos îți spunem rețeta de orez cu legume. Cum se prepară, dar și ce ingrediente ai nevoie.
Rețetă orez cu legume
Pilaful de orez cu legume este un preparat care poate fi consumat ca atare sau drept garnitură împreună cu un fel principal de mâncare. Este un preparat simplu, dar gustos și sățios, care se pregătește rapid, în doar câțiva pași simpli. Dacă vrei să faci cel mai bun orez cu legume, mai jos îți spunem rețeta pas cu pas!
Cum să faci cel mai bun orez cu legume:
1. Pentru început, se alege orezul, se spală și se lasă să se scurgă.
2. Între timp, se curăță ceapa, morcovii și ardeiul gras. Toate legumele se spală și se toacă. Se pune ulei într-un vas și se pune pe foc. Se adaugă legumele și se călesc câteva minute la foc potrivit.
3. Se pune orezul și apa fiartă puțin câte puțin până se îngroașă. Se condimentează cu sare, piper şi busuioc și se mai lasă 5 minute la foc mic.
4. La sfârșit, se adaugă piureul de roșii și se adaugă în cuptor pentru 5-10 minute.
Rețeta de orez cu legume este gata! Îl poți servi oricând alături de o salată de murături asortate și o friptură, dar și simplu, ornat cu pătrunjel.