De Ileana Voicu,
Ingrediente
- 4 bucati gălbenuşuri
- 1 bucata baton de vanilie
- 1 lingura făină
- 400 ml lapte
- 8 lingura zahăr pudră
- 1 praf sare
- 2 pliculete gelatină
- 400 ml frişcă bătută
- fructe de pădure congelate
- topping din fructe de pădure
Mod De Preparare
1. Se pune gelatina într-un bol şi se lasă să se înmoaie în apă rece. Separat, se pun gălbenuşurile într-o cratiţă şi se amestecă cu zahărul pudră.
2. În crema de gălbenuşuri, se adaugă făina, sarea şi laptele fierbinte. Se adaugă batonul de vanilie şi se pun să fiarbă.
3. Când se îngroaşe, se pune gelatina şi se scoate batonul de vanilie. Crema se răceşte şi se amestecă cu frişca.
4. După ce s-a răcit budinca, se toarnă în boluri unse cu apă rece şi se ornează cu topping şi cu fructe de pădure.
Alte rețete