Reţetă: Vită în sos roşu

De

Ingrediente

  • 1 kg muşchi de vită
  • 5 bucata morcovi
  • 400 g ceapă albă mică
  • 300 g pastă de roşii
  • 1 lingura pastă de ardei capia
  • sare, piper
  • cimbru şi salvie măcinată
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 bucata lămâie

Mod De Preparare

1. Se pune uleiul într-o tigaie
şi se călesc cubuleţele de carne.
2. După ce s-a călit carnea, se adaugă ceapa curăţătă şi tocată în prealabil. Morcovii se curăţă, se spală, se taie rondele şi se călesc şi ei, la foc potrivit, şi se condimentează cu sare, piper, cimbru şi salvie.
3. Se mai lasă câteva minute pe aragaz, se adaugă pasta de roşii şi de ardei, se amestecă bine şi se bagă apoi în cuptorul încins în prealabil, până se rumeneşte. Mâncarea se serveşte cu zeama de lămâie.