De Ileana Voicu,
Ingrediente
- 400 g paste
- 5 bucata ouă
- 1 lingurita sare
- 250 g brânză telemea
- 100 g brânză dulce
- 2 linguri smântână
- 1 plic zahăr vanilat
- 100 g unt
- 2 linguri zahăr
- 2 linguri pesmet
Mod De Preparare
1. Se fierb pastele în apă cloco-tită cu o linguriță de sare. După ce au fiert, se scot în sită, se trec printr-un jet de apă rece și se pun într-un bol. Se rade brânza deasupra, se pune untul moale, brânza dulce, smântâna, zahărul vanilat și ouăle unul câte unul.
2. Se amestecă bine cu o lingură de lemn și se toarnă în forme de ceramică tapetate cu unt și cu pesmet sau zahăr tos.
3. Se bagă în cuptorul încins. Se lasă la 150°C până se rumenesc și se servesc simple sau cu zahăr.
Alte rețete