De Ileana Voicu,
Ingrediente
- 1 kg ciuperci
- 2 legaturi pătrunjel
- 2 legatura mărar
- 150 g pesmet
- 2 legatura ceapă verde
- ulei pentru călit
- sare, piper negru macinat
- 100 g cascaval de post
- 50 g margarină
- roşii cherry
- busuioc proaspăt
Mod De Preparare
1. Se curăță ceapa, se spală și se taie mărunt. Se pune în tigaie ulei și se călește la foc mic ca să nu se prindă. Se lasă la călit până devine transparentă. Se adaugă un praf de sare și se amestecă bine.
2. Separat, se curăță ciupercile, se spală de câteva ori în apă rece și se feliază sau se mărunțesc. Se adaugă peste ceapa călită și se înăbușe împreună. Se toarnă apă călduță, dacă mai este nevoie, și verdeața tocată mărunt.
3. După ce s-au călit legumele, se dau de-o parte și se amestecă cu pesmetul rumenit, cașcavalul ras și margarina. Compoziția se amestecă bine cu o lingură de lemn și se condimentează cu sare și piper.
4. Între timp, se tapetează tava cu ulei și cu făină sau cu hârtie de copt și se toarnă compoziția. Se bagă la cuptor, la 150˚ C, și se lasă la copt. După ce s-a rumenit ușor, se scoate și se lasă să se răcorească. Se feliază înainte de a fi servită. Se ornează cu roşii cherry, frunze de busuioc proaspăt și ceapă verde.