De Ileana Voicu,
Ingrediente
- 3 bucata cepe mici
- 2 lingura unt
- 2 lingura muştar
- 150 ml vin alb
- 300 ml smântână
- 1 lingura amidon
- sare
- 2 lingura suc de lămâie
- 4 bucata file de pangasius
- piper negru
- 2 lingura făină
- 2 bucata dovlecei mici
- 3 lingura ulei de măsline
Mod De Preparare
►Se curăţă cepele şi se toacă mărunt. Se călesc în unt şi se adaugă muştarul şi vinul. Se fierbe la foc mic, timp de 2 minute. Se amestecă amidonul în smântână şi se toarnă în sos. Se mai fierbe 1 minut. La sfârşit, se asezonează sosul cu sare şi suc de lămâie.
► Se spală fileurile şi se scurg. Se dau cu sare, piper şi chimion şi se presară cu făină pe ambele părţi. Dovleceii se taie în fâşii de 5 cm. Se taie în sferturi şi se scobesc ca nişte vaporaşe. Se dau cu sare.
► Se prăjesc dovleceii şi bucăţile de file, în ulei încins, pe ambele părţi, până când capătă o culoare aurie. Se pun pe farfurii şi se toarnă deasupra sosul. Se poate servi cu salată de legume şi cartofi fierţi.