De Ileana Voicu,
Ingrediente
- 1 lingura făină
- 2 linguri suc d e lămâie
- 2-3 bucati file păstrăv
- 2 linguri pătrunjel tocat
- 600 ml supă de peşte
- 300 ml vin alb
- 1 legaturi unt
- 1 bucata ceapă
- 250 g orez risotto
- 4 linguri ulei
- frunze de salvie
Mod De Preparare
►Ceapa se curăţă şi se toacă mărunt. Se încinge untul într-o crăticioară, se căleşte puţin ceapa, apoi se pune orezul şi se amestecă rapid. Se toarnă vinul alb şi supa de peşte şi se fierbe până când este gata orezul şi a scăzut zeama. La servire, se decorează cu pătrunjel tocat.
► Peştele se taie în bucăţi, se stropesc cu sucul de lămâie, se asezonează cu sare şi piper, apoi se dă prin făină. Se încinge uleiul într-o tigaie şi se pun bucăţile de file de păstrăv, care se prăjesc câte 3 minute pe fiecare parte. Se iau de pe foc şi se scurg bine de ulei.
► Se repartizează orezul de farfurii şi în mijloc se pune câte o bucată de păstrăv. Se decorează cu frunze de salvie.