De Ileana Voicu,
Ingrediente
- 300 g fasole albă
- 200 g fasole roşie
- 150 g porumb dulce
- 2 bucata ardei verzi
- 1 bucata ardei iute
- 2 bucata ardei capia
- 1 legatura pătrunjel
- zeama de la 2 lămâi
- coaja de la o lămâie
- 1 lingura zahăr sau miere
- piper negru şi roşu măcinat
- sare grunjoasă
- ulei de măsline
- oţet balsamic
- crutoane aromate cu usturoi
Mod De Preparare
1. Fasolea albă se alege, se spală şi se lasă câteva ore în apă să se umfle. Se scoate apoi şi se pune să fiarbă. Se aruncă de două ori apa de la ea, ca să se elimine toxinele şi, după ce a fiert, se scoate şi se lasă în sită.
2. Fasolea roşie şi porumbul se scot din borcane şi se ţin în apă rece.
3. Se spală ardeii, se curăţă, se taie feliuţe şi se amestecă cu fasolea şi porumbul dulce.
4. Separat, se pregăteşte sosul. Se amestecă într-un bol sarea, mierea, zeama şi coaja de lămâie, uleiul, oţetul şi pătrunjelul şi se toarnă peste fasole. Se serveşte cu crutoane.