Roşii cu peşte

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 roşii mijlocii
  • 2-3 fire de ceapă verde
  • 1 lingura ulei de măsline
  • 1 conservă mare de ton
  • 2-3 linguri zeamă de lămâie
  • 1 lingura capere
  • 1 lingura verdeaţă tocată mărunt (pătrunjel verde şi salvie)
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

1. Roşiile se spală şi se şterg cu un şervet să se usuce. La fiecare roşie se taie câte un căpăcel şi se curăţă miezul cu o linguriţă. Se dau cu un praf de sare şi se lasă la scurs pe un grătar.

2. Pentru umplutură, se scoate peştele din conservă, se pune într-un castron şi se stropeşte cu zeama de lămâie. Se presară apoi caperele, ceapa verde tocată mărunt, un praf de sare, puţin piper şi verdeaţa. Se amestecă uşor, timp în care se toarnă şi uleiul de măsline.

3. Se pune compoziţia în roşiile curăţate şi se ornează cu verdeaţă. Se pot servi imediat.