De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Gata in: min
Ingrediente
Pentru piureul de piersici
- 800 g piersici coapte
- 200 g zahăr
- zeama de la 2 lămâi
- coaja de la o lămâie verde
- 3-4 frunze de mentă
- 100 ml apă
Pentru îngheţată
- 500 ml frişcă
- 3 linguri zahăr pudră
- 375 g zahăr
- 200 ml apă
- 300 g pulpă de piersici
- 1 plic zahăr vanilat
Mod De Preparare
1. Pentru început, se prepară îngheţata ca să stea la rece. Se pun într-o crăticioară zahărul, apa şi vanilia. Se lasă să fiarbă circa 40 de minute până ce capătă consistenţa unui sirop foarte bine legat.
2. Separat, se curăţă piersicile şi se decojesc. Se taie cubuleţe şi se adaugă în siropul rece.
3. Se pune frişca într-un bol şi se bate cu zahărul pudră. Frişca bătută se toarnă în dulceaţa de piersici şi se încorporează uşor ca să nu se lase. Compoziţia se toarnă în recipiente de plastic şi se bagă la congelator.
4. Pentru o îngheţată spumoasă, fără ace de gheaţă, este important să amestecaţi din oră în oră cu o lingură sau cu o paletă din plastic.
5. Pentru piureul de piersici, se pun apa şi zahărul să fiarbă. Se lasă să scadă, se adaugă zeama şi coaja de lămâie şi, spre sfârşit, piersicile, atât pasate, cât şi bucăţi mai mari. Se lasă să se răcească şi, după ce s-a făcut şi îngheţata, se aranjează în cupe şi se ornează cu frunze de mentă şi coaja de lămâie verde.