De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
Pentru ruladă
- 600 g pulpă de porc
- sare
- 300 g carne de vită
- 200 g unt
- 100 g miez de pâine înmuiat în lapte
- piper alb şi negru măcinat
- 400 g migdale
Pentru sos
- 200 ml vin dulce
- 2 linguri miere
- 100 ml suc de mere
- sare
- piper boabe şi măcinat
- cimbru proaspăt
- 50 g unt
Mod De Preparare
- Se pune carnea tocată de vită şi porc într-un bol şi se amestecă cu sarea, piperul, o parte din migdalele măcinate şi restul de sâmburi de migdale, ouăle, untul moale şi miezul de pâine. Se frământă aproximativ 15 minute până se obţine o compoziţie bine legată.
- Se tapetează o formă de cozonac cu unt şi se toarnă compoziţia în tavă. Se aşază uniform şi se bagă în cuptorul încălzit.
- Separat, se topeşte untul, se pune vinul, mierea, sucul de mere, sarea, piperul măcinat şi boabe şi cimbru. Se dă în 2-3 clocote.
- Se lasă să se rumenească rulada, apoi se serveşte tăiată felii subţiri cu sos şi salată.