De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 4 bucăţi de piept de pui
Pentru umplutură
- 3 ardei capia
- un ardei verde
- 3-4 linguri ulei
- 2 legaturi ceapă
- sare
- 2 căţei de usturoi
- un morcov
- 2 lingurite pesmet
- 1 lingura piure de roşii
- 100 g parmezan
- piper
Pentru sos
- 100 g unt
- 2-3 lingurite făină
- 300 ml lapte
- sare
- piper alb măcinat şi boabe
- 300 g mazăre proaspătă
Mod De Preparare
Ruladă de pui cu sos de mazăre – o masă completă, rapidă, sățioasă și extrem de aspectuoasă. Și, să nu uităm, mult mai sănătoasă ca altele! În 4 pași simpli faci o delicioasă ruladă de pui cu sos de mazăre, așa:
- Taie pieptul de pui astfel încât să se poată rula. Bate-l ușor, condimentează cu sare şi piper, unge cu ulei şi dă la rece.
- Pregăteşte umplutura din ardeii tocaţi mărunt, morcovul ras, ceapa şi usturoiul tocate fin. Legumele se călesc, se lasă să se înăbuşe. După ce au fiert, se adaugă pasta de roşii, sarea, piperul, pesmetul şi parmezanul.
- Cu această compoziţie umple feliile de piept. Rulează şi prinde-le la capete cu scobitori. Aşază în tavă şi se bagă în cuptor.
- Într-o cratiţă, topeşte untul, adaugă făina și apoi laptele călduţ, puţin câte puţin. Amestecă uşor până obţii o cremă asemenea unei ciulama. Adaugă mazărea din conservă şi condimentează cu sare şi piper, după gust.
- Rulourile se servesc cu sosul de mazăre.