De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- verdeaţă
Pentru ornat
- piper
- sare
- 100 unt
- 1-2 legături ceapă
- 250 piept de curcan sau de pui
- 100 bacon
- 150 telemea de oaie
- 100 caşcaval ras
- 200 lapte
- miezul de la 2 baghete
- 5 ouă
- 3-4 roşioare
Mod De Preparare
O ruladă aperitiv care se face foarte ușor, din pâine. O rețetă simplă și ieftină.
- Se taie baghetele pe mijloc şi se scoate miezul. Coaja se foloseşte pentru pesmet, iar miezul se pune într-un bol şi se acoperă cu cantitatea de lapte.
- Între timp, pieptul de curcan fiert şi baconul se pun câteva minute să se rumenească în tigaia unsă cu puţin ulei. Apoi se scot, se pun în sită să se scurgă şi se taie cubuleţe. Ciupercile şi ceapa se curăţă, se spală, se taie mărunt şi se călesc în puţin ulei atât cât să se înmoaie.
- Separat, se rade caşcavalul, brânza se taie cubuleţe şi, împreună cu untul încălzit la temperatura camerei, se pun în bolul cu miezul de pâine. În această compoziţie se pun şi gălbenuşurile frecate cu sare şi se încorporează totul.
- Albuşurile se bat spumă şi se adaugă, la sfârşit, în compoziţie amestecându-se uşor, în acelaşi sens.
- Se tapetează o tavă de cozonac cu hârtie pentru copt sau cu unt şi pesmet, se toarnă compoziţia şi se lasă la foc potrivit, ca să se pătrundă bine. După ce s-a copt, se lasă să se răcească. Rulada din pâine se taie şi se serveşte ornată cu roşii şi diferite verdeţuri.