De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 2 foi gelatină albă
- 1 pachet zahăr vanilat
- 80 g zahăr
- 2 gălbenuşuri
- 125 ml lichior de ouă
- 500 g brânză dulce
Pentru umplutură
- 40 g migdale tocate
- 1 plic praf de copt
- 75 g făină
- 40 g amidon
- 125 g zahăr
- 4 ouă
Pentru aluat
- 300 g vişine din compot
Pentru ornat
- 2-3 linguri zahăr pudră
Mod De Preparare
1. Pentru aluat, se bat albuşurile până se face o spumă tare. Se adaugă apoi gălbenuşurile bătute cu zahărul şi se amestecă uşor. Se cerne făina cu praful de copt şi cu amidonul şi se încorporează treptat în compoziţia de ouă, amestecând uşor cu o paletă.
2. Se pune în tavă o hârtie de copt peste care se toarnă aluatul. Se dă în cuptorul încins şi se coace, la foc potrivit, 12-15 minute. Blatul copt se scoate din cuptor, se răstoarnă pe un şervet de bucătărie stropit cu apă şi se curăţă de hârtia de copt. Se răstoarnă apoi rapid pe o hârtie curată şi se rulează uşor.
3. Pentru umplutură, se amestecă lichiorul de ouă cu gălbenuşurile bătute cu zahărul şi zahărul vanilat şi cu gelatina înmuiată în apă rece. Se pune apoi deasupra unui vas cu apă caldă şi se amestecă uşor cu brânza dulce, până se obţine o compoziţie omogenă. Se scot vişinele din compot şi se lasă la scurs.
4. Se întinde compoziţia de brânză pe blatul uşor rulat, apoi se presară vişinele şi se rulează blatul din nou. Se unge rulada cu puţin albuş, se pudrează cu zahăr şi se înfăşoară într-o hârtie. Se pune la frigider minimum 3 ore şi după aceea se taie felii şi se serveşte.