De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Gata in: min
Ingrediente
- 150 g zahăr
- 1 pachet zahăr vanilat
- 2 linguri cacao
- esenţă de rom
Pentru cremă
- 350 ml lapte
- 20 g amidon
- 150 g zahăr
- esenţă de vanilie
- 300 ml frişcă lichidă
- 10 g gelatină
- 150 g făină
- 4 ouă
Pentru blat:
Mod De Preparare
Această ruladă de cacao cu cremă de lapte este desertul perfect dacă îți plac dulciurile cremoase. Iată cât de simplă e rețeta!
1. Se bat albuşurile spumă cu zahărul şi cu zahărul vanilat. Se adaugă gălbenuşurile, esenţa de rom, făina şi cacaua. Se amestecă uşor și se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt care se dă la cuptor pentru 10 minute. Blatul copt se pune pe un prosop de bucătărie stropit cu apă şi se rulează.
2. Se prepară crema: se amestecă laptele cu zahărul, amidonul şi esenţa de vanilie. Se pune pe foc şi se amestecă încontinuu până se îngroaşă.
3. Se pune gelatina în 30 ml apă rece şi se lasă să se hidrateze 10 minute, apoi se dizolvă pe baie de aburi. Se încorporează în crema de lapte şi se lasă să se răcească. Se amestecă apoi cu frișca bătută.
4. Se unge rulada cu cremă, după care se rulează strâns într-o folie alimentară. Rulada de cacao cu cremă de lapte se dă la rece pentru câteva ore, apoi se poate servi.
Reteta trimisă de Felicia Vanea.